Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Cât durează o criză de hemoroizi?

Cât durează o criză de hemoroizi?


Publicat în: 2020-04-25
Ah, te-au apucat din nou urâcioasele senzații neplăcute (sau de-a dreptul exasperante) din timpul unei crize de hemoroizi. Ai mai pățit-o și luna trecută, și toamna acesta, doar că niciodată nu a fost la fel. Așa că stai și te întrebi, de ce anume depinde un astfel de episod? Există vreun tratament? Cum oare ai putea să-i diminuezi durata, sau măcar să apară mai rar?

Știi ce sunt?

Hemoroizii sunt niște vene umflate și inflamate din jurul zonei anale, iar o astfel de erupție poate apărea oricând. Dar de obicei apare în cele mai nepotrivite momente, când e ultimul lucru de care ai nevoie. Unele persoane scapă de ele după câteva zile, pe când alții au nevoie de medicamente sau tratamente serioase. Și evident, există acel grup de oameni care experimentează o viață fără dureri – norocoșii! Dar se pare că tu te încadrezi în categoria aceea care stă ca pe ace și are nevoie neapărat de un remediu, pentru a diminua simptomele și a micșora venele.

Cât durează

Nu există o regulă pentru durata unei crize de hemoroizi, poți avea parte de senzații neplăcute zile sau chiar săptămâni. Cei mici se pot resorbi singuri după doar 2-3 zile, fără niciun ajutor, așa că să sperăm că te încadrezi în această categorie. Însă cei mai voluminoși, externi, pot dura destul de mult și cauzează durere și disconfort. Dacă nu cedează după câteva zile, ar trebui să consulți un medic pentru un sfat de specialitate.
Ar trebui să reții lista de mai jos, ba chiar să o memorezi, pentru că include factorii de risc ce duc la apariția frecventă a acestei afecțiuni și o fac și greu de tratat. Dacă vrei să scapi de ea, vezi dacă te încadrezi în aceste categorii:

• Nu consumi suficiente fibre.
• Ești supraponderal sau obez.
• Suferi de constipație cronică.
• Suferi de diaree cronică.
• Nu ai un bun tonus muscular.
• Obișnuiești să stai pe toaletă foarte mult timp.
• Împingi cu putere și te forțezi exagerat când mergi la baie.
• Faci abuz de clisme sau laxative.

Tratament

Cum spuneam și mai devreme, ar fi bine să aștepți vreo 2-3 zile să vezi dacă nu dispar de la sine. Odihnește-te, evită eforturile intense sau mișcările dificile de la mijloc în jos. Dacă îți dorești o viață fără dureri și vrei să scapi de acele senzații neplăcute, trebuie să știi că ai la dispoziție câteva metode de tratament:

• Ligaturarea cu benzi elastice – este cea mai comună variantă nonchirurgicală. Medicul plasează o banderolă elastică în jurul hemoroidului, pentru a-i tăia circulația, iar acest lucru va duce la căderea țesutului din zonă.
• Scleroterapia – se efectuează tot la cabinetul medicului, acesta injectând un medicament în zona inflamată, pentru a o micșora. Poți pleca acasă în aceeași zi, nu este necesară spitalizarea.
• Îndepărtarea chirurgicală – dacă este destul de grav și nu se poate rezolva altfel, atunci ajungi și la cuțit. Este definitivă, zona respectivă nu se mai inflamează, dar este un remediu extrem.

Soluția noastră

Te cam sperie aceste soluții? Cred și eu, căci toate presupun ca un medic să îți umble prin zone sensibile cu tot felul de ace și instrumente. Nu, mersi... Norocul tău că am lăsat ce e mai bun la urmă. Este vorba de cea mai ușoară și mai la îndemână metodă de a calma aceste senzații neplăcute, cu ajutorul dispozitivului Hemomed. Știi cum acționează Hemomed? Are un agent de răcire care îngheață zona afectată, deci practic în câteva secunde nu mai simți nimic. Lasă mai întâi dispozitivul la congelator pentru câteva ore, apoi aplică în zona dureroasă de 2-3 ori pe zi. Cu Hemomed revii la o viață fără dureri și fără a apela la proceduri drastice și periculoase.