Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed 7 moduri neașteptate prin care vitamina C te face mai sănătos!

7 moduri neașteptate prin care vitamina C te face mai sănătos!


Publicat în: 2020-06-08
Vitamina C este un compus esențial pe care corpul tău nu îl poate produce. Beneficiile acestei vitamine sunt de-a dreptul impresionante. Acest supliment nu ar trebui să lipsească din casa ta. Beneficiile vitaminei C trec dincolo de faptul că previne răceala. Ea este o sursă de energie și sănătate pentru tot organismul. Vrei să știi cum te ajută? Citește mai jos!

1. Poate reduce riscul de boli cronice

Vitamina C este un antioxidant puternic. Antioxidanții sunt substanțe naturale care te ajută să ai un sistem imunitar puternic. Dacă vei consuma mai multă vitamina C, studiile arată că vei avea o cantitate cu 30% mai mare de antioxidanți care să te ajute să lupți împotriva inflamațiilor. Multe boli cronice de plămâni, inimă, ficat sau stomac sunt în realitate niște inflamații puternice. Vitamina C și antioxidanții pot reduce riscul de boli de inimă și alte boli cronice.

2. Te poate ajuta să-ți echilibrezi tensiunea arterială

Studiile au arătat că vitamina C poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Majoritatea adulților din zilele noastre suferă de hipertensiune arterială și boli de inimă pe care le echilibrează cu greu. Un studiu pe animale a arătat că vitamina C a ajutat la relaxarea vaselor de sânge care duc sângele de la inimă și au redus nivelul de tensiune arterială. La oamenii adulți, în 29 de studii, vitamina C a ajutat la scăderea semnificativă a valorilor tensiunii sistolice și diastolice.

3. Poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă

Boala de inimă are cauze multiple printre care hipertensiunea arterială, colesterolul crescut de colesterol rău (LDL), nivelul scăzut de colesterol bun (HDL), grăsimile crescute din sânge (trigliceridele) etc. Vitamina C poate reduce toți acești factori de risc și poate scădea astfel riscul de boli de inimă. Analiza a 9 studii făcute pe 300.000 de oameni a arătat că cei care au luat constant cel puțin 700 mg de vitamina C timp de mai mulți ani au avut un risc cu 25% mai scăzut de boli de inimă.

4. Poate preveni atacurile de gută

Guta este un tip de artrită care afectează aproximativ 5% din populația adultă. Este incredibil de dureroasă și duce la inflamarea articulațiilor degetelor mari. Guta este cauzată de un nivel crescut de acid uric din sânge care se cristalizează și se depune la nivelul articulațiilor. Câteva studii au arătat că vitamina C poate reduce nivelul de acid uric din sânge și prin urmare poate preveni atacurile dureroase de gută.

5. Poate preveni deficitul de fier din sânge și anemia

Fierul este esențial pentru organismul uman. Celulele roșii din sânge nu pot transporta oxigenul la celule în absența fierului ceea ce duce la anemie, oboseală etc. Absorbția fierului din dietă poate fi îmbunătățită cu ajutorul vitaminei C. Ea ajută la transformarea fierului greu de absorbit din dietă, într-o formă mai ușor de asimilat. Chiar și un simplu supliment de 100 mg de vitamina C poate crește absorbția fierului cu 60% conform ultimelor studii.

6. Crește imunitatea

Unul dintre motivele pentru care este extrem de recomandat să suplimentezi vitamina C din dietă cu surse naturale dar concentrate de vitamina C din suplimente este creșterea imunității. Vitamina C ajută la creșterea producției de celule albe, limfocite, care protejează organismul de infecții. Vitamina C ajută celulele albe să funcționeze mai bine și le protejează de radicalii liberi care le pot reduce capacitatea de apărare.

Vitamina C este și un mecanism esențial de apărare la nivelul pielii. Ea este transportată la nivelul pielii unde acționează ca și antioxidant, întărind barierele de apărare. Studiile au arătat că suplimentele cu vitamina C pot ajuta la o vindecare mai rapidă a rănilor.

7. Protejează memoria la vârste înaintate

Nivelul scăzut de vitamina C a fost legat de probleme de memorie, demență senilă și alte probleme la persoanele în vârstă. Un nivel crescut de vitamina C, fie din supliment alimentar, fie din dietă are efecte protectoare. Vitamina C este un antioxidant puternic. Dieta noastră modernă predispune la deficit de vitamina C pentru că avem tendința de a consuma puține fructe și legume crude. Există însă suplimente de vitamina C naturală, nu de sinteză, care te pot ajuta să reduci riscul de boli cronice, hipertensiune arterială, boli de inimă, să-ți întărești sistemul imunitar și memoria. Un supliment natural cu Vitamina C te va menține sănătos, plin de energie, cu un sistem imunitar puternic până la adânci bătrâneți.

Ia suplimente cu vitamina C naturală ca să fii protejat de infecții, inflamații și să ai energie din plin! În plus, vei avea o piele frumoasă și o memorie excelentă chiar și la 90 de ani!