Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed 5 mituri despre sănătatea prostatei

5 mituri despre sănătatea prostatei


Publicat în: 2020-07-02
Dacă întrebi un grup de bărbați despre prostată, vei obține în mod sigur o grămadă de opinii, păreri și idei de tratament, mituri și realități, idei pentru vreun supliment alimentar sau vreun leac băbesc. Asta în cazul fericit în care nu se schimbă imediat subiectul, căci masculii preferă să vorbească despre sport și vreme, decât despre sănătatea prostatei. Nu e de mirare că există atâtea păreri greșite care pot genera confuzie. Tu știi care sunt cele mai populare mituri privitoare la cancerul de prostată?

Doar bărbații în vârstă fac cancer de prostată

Există mulți factori de risc de luat în considerare: istoricul familiei, stilul de viață, zona în care trăiești, toate acestea influențează un posibil cancer de prostată sau o prostată mărită. E oarecum adevărat, cu cât ești mai în vârstă, cu atât riscul este mai mare. Majoritatea cazurilor sunt bărbați peste 65 de ani. Însă, în ultimii ani, incidența cazurilor printre cei tineri a crescut destul de mult, așa că nu este o vârstă la care poți spune că ești în siguranță. Ia în considerare administrarea unui supliment natural din timp.

Dacă nu ai simptome, ești sănătos

Multe boli sunt asimptomatice, așa că nu aștepta să te simți rău sau să te ia cu dureri pentru a face o programare la medic. De cele mai multe ori, o prostată mărită este detectată la un control de rutină, așa că nici nu știi ce se ascunde în trupul tău. Fii foarte atent la următoarele simptome:

- Urinare frecventă
- Dificultate la urinare
- Dureri sau usturimi la urinare
- Dificultate în obținerea și menținerea unei erecții
- Sânge la urinare sau ejaculare
- Durere frecventă de spate sau șolduri

Mergi la doctor dacă observi vreunul din semnele de mai sus, poate fi o simplă infecție urinară, dar cel mai bine este să verifici din timp.

Cancerul de prostată evoluează lent

Da și nu. Sunt cazuri în care anumiți bărbați mor de bătrânețe, chiar cu un cancer în evoluție foarte lentă. Dar nu este întotdeauna cazul. Doar o biopsie îți poate spune cum va evolua boala ta. Este o afecțiune deosebit de complexă și nu sunt posibile generalizări, fiecare caz este diferit. De ce să riști?

Nu sunt cazuri în familie, deci sunt în siguranță

Greșit. Dacă sunt cazuri în familie, ai o șansă din trei să faci și tu. Iar dacă nu ai astfel de boli pe cale paternă, riscul tot este de 1 la 9, mai redus dar nu inexistent. Istoricul familiar joacă un rol foarte important în orice fel de boală, mai ales dacă este vorba de cancer sau boli cardiovasculare. Nu ignora niciun fel de semn și să nu crezi că nu ți se poate întâmpla ție, mai bine ești preventiv decât să trebuiască să ajungi la tratament pentru o prostată mărită.

Nu am cum să mă protejez

Este cea mai mare prostie pe care ai putea să o spui sau să o crezi. Stilul de viață îți influențează fiecare aspect al existenței, iar dacă ai grijă poți preveni o grămadă de afecțiuni. Iar ca bărbat, sănătatea prostatei ar trebui să te preocupe în mod special, nu e ceva de ignorat. Știu că bărbații nu prea se gândesc la pastile și tratamente, dar dacă ajungi la operație, îți va părea rău că nu ai încercat. La urma urmei, ce ai de pierdut? Un supliment alimentar natural cum este Prostatop are doar avantaje atunci când este administrat, foarte simplu, de două ori pe zi. Menține sănătatea prostatei și sănătatea vieții sexuale cu suplimentul Prostatop. Prostatop are în compoziție extract de palmier pitic, pufuliță și urzică, plante celebre deja pentru contribuția importantă pentru sănătate.