Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Ce se întâmplă cu sexul după căsătorie?

Ce se întâmplă cu sexul după căsătorie?


Publicat în: 2022-06-29
Înțelepciunea străveche a strămoșilor noștri spune că nu poate exista nimic magic în căsătorie. Pasiunea nebună și fabuloasă, care persistă la începutul unei relații, se estompează treptat. Sexul devine de scurtă durată, obișnuit, măsurat, frecvența plăcerilor sexuale este redusă. Acest lucru nu se întâmplă imediat, însă există un anumit tipar în dezvoltarea relațiilor sexuale, într-un cuplu căsătorit și este necesar să înțelegem acest tipar pentru a face ajustări în timp.

Începutul căsătoriei

Fericiții proaspăt căsătoriți pornesc într-o călătorie numită familie. Ștampila din pașaport face relațiile sexuale mai confortabile: nu este nevoie să te ascunzi pe verandă, să-ți ascunzi mâinile, prefăcându-te în fața părinților tăi că doar stai și te uiți la un film. Cel mai important este că poți face sex legal și în orice moment liber, beneficiul este unde, iar calitatea locuinței în această perioadă nu contează. Pasiunea fierbe, un amestec infernal de hormoni excită sângele, viața este în plină desfășurare, creșterea plăcerii sexuale ajunge la apogeu. A doua jumătate pare minunată, demnă de admirație, închinare și atenție constantă.

Startul celei de-a doua etapă

Al doilea an poate fi numit anul de aur al sexului. Pentru că se află la intersecția dintre pasiunea nebună și un sentiment mai calm, dar nu mai puțin minunat, dragostea. Tinerii s-au obișnuit deja unul cu altul, au început să se comporte mai liber și mai relaxat. Dar emanciparea completă nu aduce întotdeauna beneficii relațiilor sexuale, deoarece libertatea de comportament apare nu numai în pat. Nu cele mai frumoase obiceiuri umane, nici cele mai erotice momente ale vieții și așa mai departe, ies la lumina zilei.

Continuarea

În al treilea an de căsătorie, partenerii știu deja aproape totul unul despre celălalt, știu deja să tacă împreună, au studiat ce va spune jumătatea lor la un moment dat, cum vor reacționa. Soții sunt din ce în ce mai vizitați de gânduri precum: „Este într-adevăr pentru totdeauna? Cum voi face sex cu ea (el) peste 5 ani? Și după 20 de ani? Doamne, este cu adevărat posibil să faci sex după ce au stat împreună timp de 20 de ani? Partidele de sex devin obișnuite și încep să inspire plictiseală. S-a terminat dragostea? Așa e, s-a terminat, dar nu dragostea, ci pasiunea. În sânge, nivelul hormonilor a început să scadă, ceea ce a asigurat bătaia inimii și tremurul în genunchi la vederea obiectului de adorație. Până la sfârșitul celui de-al treilea an, dragostea trebuie să vină sau căsnicia nu va mai avea viitor.

Ce urmează? Sex, familie și copii?

Cel mai dificil test care îi așteaptă pe soți, în 5 ani de căsătorie este nașterea unui copil. În acest moment, femeia îi dă tot timpul și energia bebelușului, iar bărbatul este deseori respins atât de copil, cât și de conexiunea sexuală absentă cu soția. Atracția unul față de celălalt scade, în locul acesteia vin alte bucurii și preocupări care asigură păstrarea familiei și mențin interesul pentru un partener.

Copiii au crescut un pic, ce-i mai departe?

După 10 ani de căsnicie, oamenii se răcesc și mai mult unul față de celălalt în relațiile sexuale. Fac din ce în ce mai puțin sex, de 1-2 ori pe lună. Nu există nicio urmă a fostei pasiuni în pat. Partenerul este studiat în sus și în jos. Un bărbat se plictisește, este gata să caute un nou hobby sexual. O femeie tinde, de asemenea, să petreacă timp în afara casei în căutarea comunicării emoționale. Asta nu înseamnă deloc că ea caută un partener sexual în afara casei. Nu, este mult mai plăcut și mai convenabil pentru ea să facă sex cu soțul ei, acasă, într-un mediu familiar. Schimbările în aspectul partenerului (scăderea în greutate, schimbarea culorii părului, mirosuri noi, jocuri sexuale, schimbarea decorului) pot reînvia relațiile sexuale în acest stadiu.

20 de ani mai târziu...

Desigur, o astfel de experiență a relațiilor conjugale indică faptul că soții s-au transformat de mult în rude apropiate, iar relațiile sexuale din multe cupluri în această perioadă se retrag în al șaptelea plan. Testosteronul părăsește sângele masculin, menopauza începe la femei, cu toate acestea, chiar și în această perioadă, mulți soți continuă să aibă relații sexuale. Acest lucru se întâmplă la persoanele active cărora le pasă de sănătatea lor, menținând o formă fizică bună. Și, în general, sentimentele în căsătorie tind să revină. Dacă soții sunt legați prin relații strânse și interese comune, perioadele de pasiune de scurtă durată se repetă periodic și se întâmplă un miracol: poți să te îndrăgostești din nou de propria ta soție!

Chiar totul este atât rău, cu trecerea anilor?

NU! Nu este chiar atât de rău, fiindcă noi oamenii suntem absolut individuali și de noi depinde viitorul. Există și tineri de 30 de ani, care fac sex de câteva ori pe an, precum și persoane de 50 de ani care fac sex săptămânal. Poți întâlni domnișoare de 25 de ani, fără poftă de sex, în timp ce o femeie de 45 poate pofti zilnic. Aceste diferențe enorme sunt absolut normale, deci toate cele scrise până acum sunt doar un etalon clasic, calculat din punct de vedere hormonal. La nivel emoțional totul este unic!

Dacă un cuplu s-a unit pe baza unui fundament calitativ și diversificat cu de toate, atunci plictiseala nu va fi de ei. Vor avea și perioade de liniște, de stres, de pasiune, de gingășia și de actualizare. Cert este faptul că ambii vor avea nevoie de aceste perioadă, fiindcă astfel evoluează omul.

Relația se termină acolo unde se oprește evoluția comună a celor doi parteneri, dorința de a construi împreună

Noi am cunoscut cupluri, care datorită acelui fundament calitativ, au avut dorința de a se iubi și de a contribui la creșterea plăcerii sexuale, indiferent de vârstă. Vârsta este doar o cifră. Cel mai important aspect este să renunțați definitiv la preconcepții și să vă dați frâu liber, în dormitorul vostru (sau oriunde altundeva). Multe cupluri, deși au mulți ani împreună, oricum se simt incomod să vorbească despre ce și-ar dori să experimenteze. Le este rușine să facă sex „ca în filme”. Imediat ce lăsați dorințele să curgă, se vor soluționa și aspectele cu creșterea plăcerii sexuale, stimularea potenței, partide consecutive, sex regulat etc.

UP vă poate ajuta, dacă întâmpinați dificultăți!

Ce este UP? UP este un supliment alimentar care îți asigură o erecție de durată, încredere și libidou ridicat. Stimulara potenței într-un mod eficient este visul oricărui bărbat, care a avut eșecuri la acest capitol. Partea bună este că nu vei avea efecte adverse, ci doar orgasme numeroase, exact așa cum recomandă sexologul.