Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Cele mai bune arme în lupta cu bolile: 7 obiceiuri pentru întărirea sistemului imunitar

Cele mai bune arme în lupta cu bolile: 7 obiceiuri pentru întărirea sistemului imunitar


Publicat în: 2022-08-02
Lupta cu bolile este o adevărată provocare. Mai ales astăzi, când virusurile și microbii sunt în continuă evoluție. Descoperă obiceiurile care ajută la întărirea sistemului imunitar pentru a-ți proteja în permanență sănătatea.

Sistemul imunitar este o rețea extrem de complexă din cadrul organismului. O rețea de organe, celule și proteine al căror rol primar e să protejeze corpul. E primul zid de care se lovesc virusurile și le împiedică să te afecteze. Lupta cu bolile, cu infecțiile și cu microbii pentru a proteja celulele proprii, recunoașterea și distrugerea lor imediat ce intră în corp constituie funcția principală a sistemului imunitar.

Însă în același timp, bolile și microbii sunt din ce în ce mai complexe. Iar cu un stil de viață stresant și o expunere constantă la factori cu risc de infecție sau îmbolnăvire, lupta sistemului de imunitate devine o adevărată provocare. Tocmai de aceea este important să îl protejezi și să îl ajuți cât mai mult posibil, pentru a avea o viață cât mai sănătoasă și împlinită. Iată 7 obiceiuri sănătoase care te vor ajuta la întărirea sistemului imunitar, pentru ca acesta să facă față tuturor provocărilor.

Odihnă și meditație

Nu este o noutate faptul că oboseala și stresul se numără printre principalele cauze ale îmbolnăvirii. Sub acțiunea stresului și în lipsa somnului suficient, sistemul imunitar este slăbit. Un somn de minim 7 ore pe noapte este recomandat pentru odihnă corespunzătoare. Pentru gestionarea stresului, acțiuni precum reconectarea cu sinele prin meditație sau alte forme de relaxare pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Alimentație și hidratare corectă

Stilul de viață este totul. Este cel mai important pentru întărirea sistemului imunitar pe termen lung, pentru că înglobează toate obiceiurile zilnice. Iar alimentația și hidratarea sunt printre elementele definitorii ale stilului tău de viață.

O alimentație corectă nu vine cu obligația alimentelor scumpe și nici nu te constrânge să ții diete stricte. Ci se referă la prioritizarea alimentelor cât mai benefice corpului, bogate în vitamine și minerale. O alimentație sănătoasă îți aduce un aport echilibrat al macronutrienților (proteine, carbohidrați și grăsimi) din surse cât mai naturale, conform propriilor tale necesități.

Iar în ceea ce privește hidratarea corectă, studiile recente demonstrează că nu este obligatoriu să consumi 2–2.5l de apă pe zi. Fiecare organism are necesități diferite atât pentru aportul caloric al alimentelor, cât și pentru consumul de lichide. Cel mai bun indicator ca să știi dacă te hidratezi corect este urina. Cu cât este mai concentrată, cu atât ai mai multă nevoie de hidratare. Și vice-versa. Consumă mai multă sau mai puțină apă în funcție de acest aspect, ținând totodată cont de semnalele naturale ale corpului: senzația de sete, de gură uscată, nivelul de hidratare al pielii, strălucirea părului etc.

Orice formă de mișcare

Fie că alegi un sport cu mingea, alergatul sau mersul la sală, orice formă de mișcare te va ajuta la întărirea sistemului imunitar, menținându-ți corpul activ. Până și drumețiile ușoare, mersul pe jos, înotul, pilates sau yoga, dacă sporturile agitate care necesită anduranță nu îți fac plăcere. Important este să alegi o formă de mișcare care îți face plăcere, pentru a-i asigura sustenabilitatea.

Evitarea expunerii la factori de risc

Vorbim atât despre evitarea tutunului și alcoolului, cât și despre evitarea riscului de infecție. Desigur, pe cât posibil. Dacă ai posibilitatea să eviți aglomerațiile, să păstrezi distanța față de oamenii îmbolnăviți și să te ferești de spații cu igienă precară, alege să faci acest lucru. Cu cât eviți mai mult factorii de risc, cu atât previi mai bine infecțiile potențiale și ajuți sistemul imunitar.

Gestionarea controlată a alergiilor

Alergiile sezoniere pot să creeze vulnerabilități ale sistemului imunitar. Consultă-ți medicul și alege metodele cele mai potrivite de gestionare a acestor alergii, pentru a le ține sub control. Expunerea la lumina naturală

Există teorii științifice conform căreia lupta cu bolile și răcelile se intensifică în sezonul rece pentru că suntem mai puțin expuși la lumina soarelui. Implicit, asimilăm o cantitate redusă de vitamina D. Asigură-te că petreci timp la lumina zilei, evitând totuși pericolul razelor UV ale soarelui puternic din timpul verii.

CancerEx – suplimentul perfect pentru a sprijini întărirea sistemului imunitar

Nu în ultimul rând, suplimentele naturale sunt o modalitate excelentă de a sprijini întărirea sistemului imunitar. Iar CancerEx este alegerea perfectă. Îmbunătățind calitatea vieții și crescând rezistența la infecții prin protejarea celulelor albe din sânge cunoscute și ca natural killers, acesta te ajută să-ți menții sănătatea la un nivel optim tot timpul anului. Stimulând puternic sistemul imunitar, CancerEx AHCC este folosit inclusiv în prevenția cancerului și pentru reducerea efectelor secundare ale tratamentelor.