Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed 5 alimente pe care să le eviți atunci când ai hemoroizi. Cum scapi de ei cât mai rapid?

5 alimente pe care să le eviți atunci când ai hemoroizi. Cum scapi de ei cât mai rapid?


Publicat în: 2022-09-20
Alimentele bogate în fibre sunt recomandate pentru ameliorarea disconfortului cauzat de hemoroizi, dar care sunt cele pe care ar trebui să le eviți ca să nu agravezi și mai mult simptomele?

Indiferent de cauza sau tipul de hemoroizi cu care te confrunți, această afecțiune vine la pachet cu un set complet de simptome neplăcute și inconfortabile. Pentru a-ți relua activitățile zilnice normale și stilul de viață în cel mai scurt timp, bineînțeles că prioritatea numărul 1 va fi tratarea hemoroizilor.

Dar știai că poți ameliora disconfortul chiar și înainte de a scăpa de ei în totalitate? În funcție de alegerile tale nutriționale, vei consuma alimente care pot ameliora sau, din contră, pot agrava simptomele. Află care sunt acestea, ca să faci alegerea optimă, evitând ingredientele care vor înrăutăți situația. Citește până la finalul articolului și află care este soluția optimă să scapi cât mai rapid de hemoroizi!

Specialiștii recomandă alimente bogate în fibre atunci când te confrunți cu hemoroizi

Una dintre primele recomandări în privința dietei atunci când suferi de hemoroizi este să consumi mai multe alimente bogate în fibre. Conținutul ridicat de fibre ajută sistemul digestiv și excretor să funcționeze mai ușor, astfel încât să prevină agravarea hemoroizilor. Printre alimentele cele mai bogate în fibre se numără cerealele (tărâțe, grâu), pere, mere, mazăre, cartof dulce, cartof, fasole etc.

De asemenea, consumul de apă și alte lichide precum supe, ciorbe ușoare sau suc de fructe pot amplifica efectele pozitive ale consumului de fibre. Nu în ultimul rând, dacă nu poți consuma suficiente cantități direct din alimentație, există opțiunea suplimentelor alimentare pentru un aport ridicat de fibre.

Alimente pe care să le eviți pentru a nu agrava disconfortul

În special atunci când hemoroizii sunt cauzați de constipație cronică – dar nu numai – cele mai neinspirate alegeri alimentare pe care le poți face sunt alimentele cu un conținut foarte scăzut de fibre. Sau care nu conțin deloc, pentru că acestea vor promova constipația și vor îngreuna sistemul digestiv și excretor, crescând inflamația și simptomele neplăcute.

Iată ce se recomandă să eviți pentru a scăpa cât mai rapid de hemoroizi fără a amplifica disconfortul pe care ți-l cauzează:

1. Brânzeturi și lactate

Laptele și brânza sunt printre cele mai cunoscute alimente ce pot susține constipația, astfel înrăutățind hemoroizii. De asemenea, acestea pot cauza producția de gaze, care vor contribui la accentuarea durerilor și inflamației.

2. Chipsuri

Pe lângă faptul că sunt foarte slabe în fibre, chipsurile sunt bogate în grăsimi și zaharuri, fiind totodată foarte sărate. Toate aceste proprietăți cresc riscul dezvoltării sau agravării hemoroizilor.

3. Mâncăruri picante

Deși nu au neapărat un conținut redus de fibre, mâncărurile picante pot crește semnificativ disconfortul și durerea asociate cu hemoroizii. Specialiștii recomandă evitarea acestora până la tratarea hemoroizilor.

4. Fast food

Tot din această categorie fac parte sandwich-urile, pizza, semi-preparatele, mâncărurile congelate și alte tipuri de fast-food. Se recomandă evitarea acestora pentru a scăpa cât mai rapid de hemoroizi și disconfortul asociat.

5. Înghețată

Pe lângă faptul că vine cu un aport aproape nul de fibre, înghețata are deseori în compoziție și lactate. De asemenea, intră și în categoria mâncărurilor bogate în zahăr și congelate. Înlocuiește acest desert cu fructe precum perele, merele sau prunele, pentru a-ți potoli pofta de dulce fără să agravezi simptomele generate de hemoroizi.

Hemomed pentru tratarea hemoroizilor acasă

Conceput special pentru tratarea hemoroizilor rapid și cu un maximum de confort, Hemomed este un dispozitiv medical profesional care te ajută să scapi de hemoroizi la tine acasă. Un aplicator din plastic cu agent de răcire, acesta folosește crioterapia cu nitrogen pentru a reduce inflamația și a ameliora hemoroizii interni și externi în cel mai scurt timp.

Hemomed este alegerea perfectă pentru tratarea hemoroizilor fără operații, cu ameliorarea durerilor încă din prima zi. Prin efectul de crio-coagulare asupra țesuturilor afectate, acesta stimulează micro-circulația sangvină la nivelul anusului și rectului. Astfel că încă de la prima aplicare beneficiezi de efectele analgezice, antiinflamatorii și vasoconstrictoare, pentru a scăpa cât mai rapid de arsuri, dureri și sângerare, din confortul propriei locuințe.