Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Adenomul de prostată. Schimbările din viața unui bărbat după 60 de ani

Adenomul de prostată. Schimbările din viața unui bărbat după 60 de ani


Publicat în: 2022-10-05
Peste 70% dintre bărbații cu vârste de peste 60 de ani sunt afectați de adenomul de prostată. Află tot ce trebuie să știi despre schimbările pe care mărirea prostatei le aduce în viața ta.

Hipertrofia prostatică benignă, cunoscută și sub denumirea de adenomul de prostată, este considerată cea mai frecventă afecțiune în viața bărbaților odată cu înaintarea în vârstă. Simptomele sunt neplăcute și pot afecta calitatea vieții normale și, implicit, abilitatea de a te bucura de o viață sexuală satisfăcătoare.

Aceste schimbări nu se produc peste noapte, ci are loc o evoluție constantă, de-a lungul mai multor ani. Vestea bună este că există moduri extrem de eficiente prin care poți trata sau cel puțin poți ține sub control simptomele generate de o prostată mărită. Află mai jos tot ce trebuie să știi despre adenomul de prostată și schimbările pe care le experimentează un bărbat când atinge vârsta seniorilor.

Schimbările prostatei în viața unui bărbat odată cu înaintarea în vârstă

Poziționată la baza vezicii urinare, prostata este o glandă a aparatului reproductiv masculin, în forma unei nuci. Funcția sa principală este aceea de a crea lichidul care ajunge în spermă și este esențială pentru fertilitatea masculină. Odată cu înaintarea în vârstă a bărbatului, prostata trece prin două faze de creștere. Prima fază de creștere este aceea când prostata își dublează mărimea, la debutul pubertății. A doua începe în jurul vârstei de 25 de ani și continuă o mare parte din viață. Deodată cu această a doua fază se dezvoltă frecvent și afecțiunea numită adenomul de prostată.

Ce este adenomul de prostată

Adenomul de prostată, hipertrofia sau hiperplazia prostatică benignă (BPH), este afecțiunea specifică bărbaților în cadrul căreia glanda prostatei se mărește, nefiind canceroasă. Mai exact, adenomul de prostată nu înseamnă altceva decât o prostată mărită.

Adenomul de prostată după 60 de ani

Atunci când se mărește, prostata apasă pe uretră, peretele vezicii urinare se îngroașă și, în final, vezica slăbește și își pierde abilitatea de a se goli complet. Consecințele sunt pierderea sănătății tractului și fluxului urinar, alături de nevoia frecventă de urinare, urinări nocturne și, implicit, oboseală, pierderea apetitului sexual, afectarea vieții sexuale și sănătății generale. Rareori astfel de simptome sunt întâlnite la persoane cu vârste sub 40 de ani, acesta fiind punctul în care mulți bărbați încep să sufere de prostată mărită. Cu toate acestea, studiile confirmă că adenomul de prostată este cea mai frecventă afecțiune masculină, întâlnită la cca. 70% din bărbații în vârstă de 60 de ani sau peste.

Din fericire, există metode eficiente prin care poți gestiona totul și poți relua controlul propriului corp, propriei sănătăți generale și propriei vieți sexuale.

Prostamax – soluția contra prostată mărită pentru o viață sexuală împlinită

Prostamax a fost creat pentru menținerea sănătății prostatei. Cu o formulă specială pentru bărbații care suferă de afecțiuni ale prostatei, ingredientele din acest supliment natural au o mulțime de efecte benefice pentru un flux urinar sănătos, menținerea sănătății tractului urinar și a prostatei.

Printre principalele avantaje ale suplimentării cu Prostamax se numără eliminarea nevoii frecvente de urinare și scăderea urinărilor nocturne. Acestora li se alătură o funcționare corectă a prostatei și a tractului urinar, precum și scăderea presiunii din vezica urinară. Pe scurt, Prostamax îți redă libertatea și posibilitatea să te bucuri de o viață sexuală îmbunătățită, diminuând efectele cauzate de adenomul de prostată.