Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Ce este No-Shave November? Reguli și semnificație în campania dedicată bărbaților

Ce este No-Shave November? Reguli și semnificație în campania dedicată bărbaților


Publicat în: 2022-11-15
Participanții la Movember – sau “luna mustăcioșilor” după cum mai este cunoscută – își lasă părul să crească liber pe toată durata lunii noiembrie. Lansată pentru prima dată în 2003, mișcarea No-Shave November a luat amploare pe întregul glob, astfel încât astăzi reprezintă cea mai mare mișcare mondială dedicată sănătății masculine. Chiar și în România, Movember este din ce în ce mai apreciată și adoptată.

Călătoria pe durata întregii luni noiembrie invită la discuții și atrage atenția asupra problemelor de sănătate specifice bărbaților. Cu precădere focusată pe cancer de prostată, No-Shave November este campania dedicată bărbaților care se confruntă cu cancer testicular, afecțiuni ale prostatei, dar și alte probleme legate de sănătatea mentală și suicid. Prevenția tuturor acestora și sensibilizarea sunt scopul principal Movember. Dar mai multe detalii despre acest concept – încă nou – poți citi mai jos.

Cum a apărut și ce înseamnă Movember?

Movember își are originea în mișcarea No-Shave November pe care doi australieni iubitori de mustață au început-o în 2003. Aceasta a devenit rapid un fenomen mondial cu un splendid potențial de a sprijini sănătatea masculină și de a încuraja prevenția celor mai specifice afecțiuni, în special cancer de prostată.

No-Shave November: campanie dedicată problemelor de sănătate specifice bărbaților

Pe scurt, participanții la campania No-Shave November aleg să nu își radă mustața sau barba și să nu își taie părul pe durata întregii luni noiembrie, lăsându-l să crească liber și nearanjat. De aici și termenul de Movember (“Moustache + November”, adică “Mustață + Noiembrie”). Este un fel de tribut adus pacienților care își pierd părul atunci când luptă cu cancer de prostată sau cancer testicular. Și, totodată, mișcarea presupune ca banii pe care în mod normal i-ai cheltui cu bărbieritul și stilizarea mustății să fie donați către educația sau prevenția cancerului, către ajutorul în lupta cu acesta și, în final, către salvarea de vieți.

Care sunt regulile Movember?

Movember este despre sensibilizare și conștientizare. Scopul său principal este să educe, să atragă atenția și, în final, să ajute și să salveze vieți. Fiind mai mult o mișcare și un concept, regulile No-Shave November nu sunt stricte. Regula principală este aceea de a nu-ți tăia mustața și de a nu te bărbieri pe întreaga durată a lunii noiembrie. Dacă este posibil, poți dona banii pe care i-ai fi cheltuit normal în această direcție, în scopul cercetărilor, prevenției sau sprijinului în cancer de prostată.

Cu toate acestea, dacă job-ul nu îți permite, este în regulă. Îți poți scurta părul dacă aceasta este o cerință a codului vestimentar de la locul de muncă. Scopul esențial al campaniei este dincolo de aparențe: să invite la discuții în scopul educării și al prevenției problemelor bărbaților.

ProstaMax sprijină bărbații în prevenția de cancer de prostată

Este strict alegerea ta să-ți tai sau să-ți păstrezi mustața, aderând sau nu la mișcarea Movember. Însă este important să conștientizezi cât de mult contează sănătatea prostatei, și cât de mult afecțiunile precum prostata mărită sau cancer de prostată îți pot afecta viața sexuală și cea normală. De aici și nevoia indispensabilă de a proteja și menține sănătatea la nivelul prostatei.

ProstaMax este un supliment alimentar natural creat pentru a veni în sprijinul bărbaților care vor să-și mențină sănătatea tractului urinar și să se protejeze împotriva afecțiunilor prostatei. Formula specifică de palmier pitic, pufuliță și alte extracte naturale reprezintă tratamentul ideal pentru bărbații cu vârste de peste 45 de ani. Fie că vrei să previi orice tip de cancer de prostată, sau doar să te asiguri că te bucuri în continuare de o viață sexuală împlinită cu erecții optime, ProstaMax ajută la funcționarea corectă a prostatei, a tractului urinar și a funcțiilor sexuale – pe tot parcursul anului, nu doar cu ocazia Movember.