Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed De ce avem nevoie de un sistem imunitar puternic?

De ce avem nevoie de un sistem imunitar puternic?


Publicat în: 2015-04-29

sanatateSistemul nostru imunitar funcționează non stop. Prin intermediul lui se rezolvă mii de probleme ale organismului pe care noi nu ajungem să le detectăm și nici să le simțim efectele. În fiecare zi inhalăm mii de bacterii și virusuri care plutesc în aer dar numai ocazional ne îmbolnăvim. Înghițim sute de microorganisme dar acestea mor în salivă sau sunt distruse de acidul din stomac. Atunci când sistemul imunitar este slăbit, bacteriile patogene își fac simțită prezența iar cele mai comune manifestări sunt episoadele de vomă și diaree.

Principala funcție a sistemului imunitare este aceea de a proteja organismul de infecții. Acest lucru se face în trei moduri:

- Sistemul imunitar creează o barieră prin care împiedică bacteriile și virusurile să intre în corpul uman.

- Dacă microorganismele au pătruns în corp, sistemul imunitar încearcă să le detecteze și să le elimine înainte de a se instala și de a se reproduce.

- Dacă au reușit deja să se reproducă, sistemul imunitar trebuie să le elimine cât mai rapid și cât mai eficient înainte de a produce daune majore prin eliminarea de toxine.

Sistemul imunitar mai are și alte roluri importante. De exemplu, el poate să detecteze cancerul în stadiile foarte incipiente și să îl elimine în multe cazuri.

sanatateCea mai evidentă parte a sistemului imunitar este cea pe care o poți observa cu ochiul liber. Pielea este o parte foarte importantă a sistemului imunitar. Ea acționează ca o barieră extrem de eficientă între germeni și interiorul organismului. Dacă nu știai, pielea secretă substanțe antibacteriene iar majoritatea microorganismelor care ajung aici mor destul de repede. Nasul, gura și ochii sunt porți sigure de intrare pentru bacterii. Lacrimile și mucusul conțin însă o enzimă (lizozima) care distruge peretele celor mai multe bacterii. Saliva conține și ea factori antibacterieni.

Dacă bacteriile și virusurile pătrund totuși în organismul uman, trebuie să dea piept cu sistemul imunitar la un alt nivel. Componentele majore ale sistemului imunitar sunt:

- Timusul

- Splina

- Sistemul limfatic

- Măduva osoasă

- Sistemul celulelor albe

- Anticorpii

- Sistemul complement

- Hormonii

 

sanatateViața noastră depinde extrem de mult de capacitatea sistemului imunitar de a ne apăra de infecții și cancere. Mai mult decât atât, un sistem imunitar puternic ne ajută să răspundem bine la tratamente dacă infecțiile s-au instalat deja în corpul nostru. Faptul că am avut o infecție cu virusul influenza, o răceală așa cum mai este denumită popular, dar aceasta a trecut în câteva zile, înseamnă că sistemul imunitar a reușit să elimine virusul rapid și eficient. Persoanele cu sistemul imunitar slab sau aproape inexistent sunt expuse la infecții banale iar acestea se transformă în probleme foarte grave pentru că nu este un sistem bine pus la punct care să le stopeze progresia.

Suplimentul alimentar CancerEx are rolul foarte important de a întări sistemul imunitar al persoanelor sănătoase dar mai ales al celor care se luptă deja cu boli cronice, infecții grave sau afecțiuni canceroase. Efectele extraordinare  ale extractelor de ciuperci shiitake asupra sistemului imunitar au fost descoperite de cercetătorii japonezi și experimentate de sute de mii de pacienți din întreaga lume. Persoanele care sufereau de hepatită B, C, SIDA, cancer sau alte afecțiuni cronice au folosit CancerEx iar situația lor s-a îmbunătățit semnificativ pentru că sistemul lor imunitar a primit întăriri semnificative. Capacitatea organismului de a lupta cu infecțiile și cancerele a fost îmbunătățită simțitor iar efectele adverse ale medicației s-au redus la minimum. CancerEx vă poate restabili sistemul imunitar și capacitatea de a face față problemelor cu care vă confruntați!