Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Toamna se numără durerile osoase

Toamna se numără durerile osoase


Publicat în: 2015-09-01
Începutul de toamnă e pentru mulți un prilej nu de bucurie ci de spaimă. Începe un nou sezon în care reumatismele, artritele, artrozele și durerile vechi rezultate din căzături sau lovituri se reactivează ca prin minune. Odată cu primele săptămâni mai umede si mai răcoroase ale toamnei trebuie să scoatem la iveală trusa de control a durerii. De multe ori asta înseamnă multe pastile, multă răbdare și eventual multă credință că vom scăpa până la urmă de durerile care ne rod oasele în zilele noroase de toamnă. Ce mijloace naturale avem la îndemână?

Băile calde cu sare de mare

Ca să-ți ameliorezi durerile reumatismale ai nevoie de multă căldură. Chiar dacă nu ai posibilitatea să te deplasezi la centrele specializate de balneoterapie și tratament, tot poți beneficia de remediile naturale chiar la tine acasă. Băile cu sare de mare trebuie să fie făcute de două ori pe săptămână pentru a avea efecte benefice, iar temperatura apei trebuie să fie de cel puțin 37°C. Cantitatea de sare poate varia dar este bine să folosești ceva mai multă pentru efect maxim. Băile calde cu sare se practică și pentru a vindeca bolile de piele, infecțiile urinare și inflamațiile organelor genitale.

Băile și împachetările cu argilă

Argila este foarte cunoscută pentru proprietățile ei de detoxifiere și pentru utilizările din cosmetică. Pe lângă acestea, argila se mai utilizează și ca tratament eficient în durerile osoase, articulare și reumatice. În apa de baie cu temperaturi de peste 37°C se toarnă aproximativ un kilogram de argilă. Se stă în apa argiloasă cel puțin 15-20 de minute. Împachetările cu argilă se aplică exact pe locul dureros și se mențin câteva ore timp în care durerile reumatismale se vor calma.

Cataplasmele naturale

Cataplasmele sau împachetările regiunilor dureroase sunt remedii foarte bine cunoscute de oamenii din popor. Fie că se folosește o cataplasmă cu frunze de varză sau una cu hrean, rolul ei este acela de a stimula circulația sângelui și de a împiedica localizarea inflamației într-un anume loc din organism.

Exercițiile fizice și masajul

Stimularea circulației sangvine este prioritară în cazul inflamațiilor articulare. Chiar dacă exercițiile fizice par a fi ultimul lucru necesar persoanelor cu dureri reumatismale ele sunt absolut necesare. Păstrarea mobilității, creșterea și întărirea sistemului imunitar și a secreției naturale de substanțe antiinflamatorii direct în organism se face prin masaj terapeutic și exerciții fizice ghidate de specialiști. Persoanele care suferă de dureri de spate, de genunchi, de șolduri sau de probleme la coloana vertebrală trebuie să apeleze la specialiști kinetoterapeuți care să-i îndrume și să-i ajute în executarea exercițiilor fizice necesare acestui tip de afecțiune.

Recomandarea noastră

Remediile naturale contra durerilor articulare au fost studiate și puse la îndemâna tuturor. Gama de produse AntiDur este rezultatul studiilor făcute de specialiști asupra durerilor lombare, reumatismale, musculare și osoase. Studiile au arătat că uleiurile esențiale naturale sunt perfecte pentru combaterea durerilor osoase și musculare de diverse tipuri și cauze. Combinația optimă de uleiuri naturale din produsele AntiDur este foarte eficientă în anotimpul rece când reumatismul pare să înflorească peste noapte. AntiDur pentru mușchi și nervi, AntiDur pentru coloană și lumbago și AntiDur pentru articulații și reumatism nu trebuie să lipsească din trusa de remedii naturale necesară fiecărei persoane în acest sezon!