Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Strategii sănătoase pentru sărbători fericite

Strategii sănătoase pentru sărbători fericite


Publicat în: 2016-01-04
Sărbătorile sunt momente de fericire în care toată lumea ar trebui să simtă din plin bucuria și mulțumirea. Lucrurile pot lua însă de multe ori niște întorsături mai puțin magice. Singurătatea, depresia, mâncatul peste măsură, acumularea kilogramelor, accidentările din cauza gheții sau zăpezii, toxiinfecțiile alimentare, afecțiunile cardiace sunt capcane în care ne putem trezi și pe care trebuie să le prevenim. Află aici cum să te protejezi în timp ce te bucuri de mesele îmbelșugate și de vacanța binemeritată de sărbători!

Cum să eviți depresia

Uneori, sărbătorile declanșează niște emoții mai puțin pozitive. Singurătate, tristețe, dor de cei care nu mai sunt sau care sunt departe, trecerea anilor, sentimentul că ești din ce în ce mai neputincios și mai lipsit de viață, toate vor să iasă la suprafață și să ne întunece bucuria. Modalitatea sigură de a ieși din astfel de stări este exercițiul fizic. Creierul răspunde miraculos la orice tip de mișcare prin secreții mai abundente de substanțe care ne fac să ne simțim bine. Zăcutul pe canapea cu un platou de dulciuri în brațe nu face decât să sporească sentimentul de vină și de nemulțumire. Acțiunile de voluntariat, plimbările lungi, mesele echilibrate ne ajută să trecem cu bine peste un sezon prelungit de sărbători.

Cum să eviți o indigestie

Mesele copioase declanșează de foarte multe ori pusee de tensiune arterială, creșteri masive ale glicemiei, colici biliare, indigestii, constipație, reapariția hemoroizilor și nu în ultimul rând o senzație de oboseală constantă. Pe lângă faptul că există riscul de petrecere a sărbătorilor la spital, acutizarea unor probleme de sănătate ne poate afecta pentru tot restul anului nou în care intrăm. E mai bine să evităm gustările prea sărate, brânzeturile, mezelurile, biscuiții sărați, chipsurile, afumăturile și alte produse. Alege legume proaspete și combină-le ingenios cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, puțină sare și ierburi condimentate proaspete de tip oregano, busuioc, ceapă verde, rozmarin și altele. Vei avea astfel un aport bogat de fibre, grăsimi sănătoase și în plus vei evita balonarea, constipația și alte tulburări intestinale.

Cum să eviți o internare la spital

Căratul bagajelor, mutatul mobilei, ridicatul cutiilor în poziții greșite ne pot trimite foarte ușor la spital cu spasme musculare, entorse, hernii, probleme lombare și chiar hemoroizi. Alunecatul și accidentările sunt foarte frecvente în această perioadă. O altă problemă care ne poate facilita internarea la spital este infecția cu salmonella. Evitați orice aliment care conține ouă crude și carnea incorect și incompletă gătită. Nu gustați aluaturile care conțin ouă crude.

Recomandarea noastră

Recomandarea noastră este să vă protejați cât mai bine pentru a avea niște sărbători pline de veselie și fericire. Este bine să aveți la îndemână mici dispozitive care să vă ajute să treceți cu bine peste orice neplăcere. Pe lângă pastilele pentru indigestie noi recomandăm dispozitivul HemoMed pentru a scăpa ușor și repede de puseele de hemoroizi care vă pot deranja. HemoMed funcționează pe principiul crioterapiei. Dispozitivul conține în interior un gel care se răcește la congelator. După răcire se aplică pe venele inflamate. Efectele sunt de amorțire imediată a durerii și usturimilor și de scădere a fluxului de sânge la nivelul venelor dilatate. Scăderea fluxului de sânge oferă o perioadă de repaus acestor vene care se vor retrage imediat nemaifiind pline. Folosiți HemoMed pentru o perioadă liniștită și calmă alături de cei dragi!