Loading
Prima pagină
Favorite 0
Contul meu
Revista MaxMed
0
Coşul tău este gol și trist.
LOGIN
Contul meu
Transport gratuit
De la 199 lei
Telefon: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
WhatsApp: 0371-785.785
L - J 8:00-16:00, V 8:00-13:00
Prima pagină Revista MaxMed Cum menținem sănătatea ficatului afectat de hepatita C

Cum menținem sănătatea ficatului afectat de hepatita C


Publicat în: 2016-03-14
Multe persoane cu hepatită C aleg să încerce diverse terapii alternative pentru a mai reduce din efectele adverse ale medicației. Remediile naturale au ca scop întărirea sistemului imunitar, încetinirea progresiei bolii și îmbunătățirea calității vieții. Pentru că hepatita C nu poate fi deocamdată vindecată pe cale medicală sau alternativă, combinația celor două are cele mai bune rezultate asupra sănătății. Veți găsi mai jos câteva strategii pentru îmbunătățirea funcției ficatului și pentru menținerea sănătății organismului afectat de această boală.

Evitați cu strictețe kilogramele în plus

Greutatea normală este vitală pentru sănătatea ficatului. Excesul de grăsime de pe și din abdomen ajunge inevitabil la ficat și îi compromite funcțiile. Grăsimea din ficat înrăutățește inflamația și promovează fibrozarea ficatului și implicit instalarea cirozei, faza finală a hepatitei C.

Mențineți un nivel normal al glicemiei

Excesul de zahăr din sânge agravează rapid fribrozarea ficatului și progresia bolii spre ciroză. Persoanele cu diabet trebuie să mențină un control foarte strict al glicemiei. În multe cazuri, diabetul de tip 2 poate fi stopat prin pierderea în greutate și printr-o dietă sănătoasă. Diabetul și sindromul metabolic reduc drastic eficacitatea oricărei terapii medicamentoase și alternative contra hepatitei C.

Folosiți regulat silimarină

Silimarina, substanța activă din planta numită armurariu, a fost îndelung studiată ca terapie alternativă contra hepatitei C. Silimarina este un antioxidant, hepatoprotector și antiinflamator foarte bun. Studii recente au arătat că această substanță activă stopează împrăștierea virusului în organism, înmulțirea și dezvoltarea lui. Silimarina este de multe ori recomandată împreună cu terapia medicamentoasă pentru că acționează foarte bine împreună.

Mențineți un nivel optim de vitamina D

Multe persoane au un deficit de vitamina D și nu știu asta. O analiză simplă poate stabili cu siguranță deficiența. Lipsa vitaminei D accelerează fibrozarea ficatului și inflamația la pacienții cu hepatită C. Suplimentele de vitamina D trebuie luate totuși la recomandarea medicului.

Beți niște cafea

Există câteva studii care arată că persoanele care consumă regulat o cantitate medie de cafea au o rată mai mică de fibrozare a ficatului din cauza hepatitei C.

Nu consumați alcool

Pentru bolnavii de hepatită C nu există un nivel sigur de consum de alcool care să nu afecteze ficatul. Alcoolul crește rapid riscul de ciroză și cancer de ficat la persoanele infectate cu virusul hepatitei C. Fumatul are aceleași efecte.

Luați suplimente cu zinc

Zincul are efect reparator asupra celulelor ficatului și reduce considerabil nivelul crescut al enzimelor hepatice care indică afectarea ficatului în hepatita C.

Recomandarea noastră

Multe persoane bolnave de hepatită C, cancer, diabet sau alte infecții cronice folosesc suplimentul alimentar CancerEx. CancerEx conține extracte din ciupercile shiitake intens studiate și folosește de japonezi. Aceste extracte au efecte dovedite de întărire a sistemului imunitar, de energizare a organismului și de refacere a stării de bine. Sistemul imunitar este cel care ne ajută să luptăm eficient cu infecțiile. CancerEx stimulează producția celulelor sistemului imunitar și prin urmare ajută la stoparea virusului și a progresiei hepatitei C. Extractele de shiitake sunt niște antioxidanți puternici, hepatoprotectori și detoxifianți ai ficatului, promovând refacerea celulară și funcțiile ficatului. CancerEx este de mare ajutor ca remediu alternativ în hepatita C, o infecție cronică gravă și atât de răspândită. Folosiți regulat acest supliment și bucurați-vă de sănătate!